Anmälan öppen

Välkommen till Sveriges största högskola

Nu är anmälan till hösten öppen. Hos oss kan du välja bland över 70 program på olika nivåer. Vi erbjuder unika utbildningar inom tio områden.

Anmäl dig senast 15 april
Utbildning

Bli en del av något större

Tack vare våra 19 000 problemlösare kan vi i dag titulera oss som Sveriges största högskola. Det är stort - men den skillnad som studenterna gör för framtiden är större.



Upptäck Högskolan i Borås
Våra prioriterade forskningsområden

Forskning som gör skillnad

Textil och mode

Området fokuserar på ämnena design, textilteknik och textilt management. Här bedrivs forskning på till exempel kundanpassad klädproduktion, cirkulärt mode, relationen mellan kropp, material och rörelse samt att färga textilier utan vatten. Forskarna på Textilhögskolan har tagit sig an flera spännande samhällsutmaningar.

Läs mer om Textil och mode
19 000

Kritiska tänkare

64

Utbildnings­program

830

Medarbetare

6

Prioriterade forsknings­områden

Ingvar Carlsson: ”Biblioteken är en hörnsten i det demokratiska samhället”

Ingvar Carlsson har utnämnts till hedersdoktor inom Biblioteks- och informationsvetenskap vid Högskolan i Borås. Han är lika rak och bestämd i dag som när han innehade posten som statsminister och i sin nya roll lyfter han fram vikten att värna demokrati, jämlikhet, yttrandefrihet och rättstrygghet.

Nya professorn hyllas av studenterna för kreativ undervisning

David Eriksson var eleven som hade lätt för att lära men vantrivdes i skolan. Som efter gymnasiet absolut inte ville plugga vidare och som mest hade tre jobb samtidigt. I dag är han professor i industriell ekonomi och årets vinnare av högskolans pedagogiska pris.

Nordiskt samarbete kring cirkulär innovation med fokus på arbetskläder

Nu inleds ett nordiskt interregionalt samarbete för att visa producenter av arbetskläder hur de kan förbereda sig och anpassa sin produktion till EU:s kommande regler kring cirkulär ekonomi.

Ny avhandling undersöker alternativa sätt att se på en kropp i modedesign

Kan en kropp vara en stol, en vägskylt eller kanske en glass? Faseeh Saleem har nyligen doktorerat och i sina studier utmanar han konventionella designprocesser och lyfter fram nya idéer kring vad en kropp är. En ny konstnärlig avhandling vid Textilhögskolan är därmed klar, och den visar en alternativ väg där konst och mode möts.

Studenter banar väg för nya tankar på internationellt hackathon

Textila produkter i krig eller en pålitlig produkt som får användaren att lita på samhället? Textil- och modeindustrin står inför stora utmaningar för att kunna genomföra en grön omställning. 15–19 april kommer studenter från Spanien och Indien till Textilhögskolan vid Högskolan i Borås, för att delta i Big DO International Design Hackathon, med syfte att bryta ny mark för att komma med lösningar på några av dem.

Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Det här är vi

En högskola med framtiden i sikte

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!