Ökad nedskräpning.

IN ENGLISH

Sedan en tid tillbaka tillåter BLR att man tar in kaffemugg med lock i biblioteket samt ätbara saker som inte smular eller kladdar, tex smågodis eller ett äpple.

Nu har vi märkt av en avsevärd ökning av nedskräpning i biblioteket. Vid stängningsdags kan det se ganska bedrövligt ut med tomma förpackningar av både det ena och andra och det kan innebära att vi på nytt får införa ett strikt mat och dryckförbud i våra lokaler. Det är tråkigt tycker vi för vi vet ju hur gott det kan vara med en kopp kaffe och lite smågodis när man grupparbetar eller skriver på sin uppsats. Att ta med vattenflaska (med kork!), kaffe (med lock!), frukt eller godis går utmärkt om du bara kommer ihåg att städa undan efter dig. Däremot vill vi absolut inte ha in några kladdiga maträtter, smuliga muffins, mackor eller klistriga läskdrycker. Det ÄR inte trevligt att sitta och plugga bredvid någon som sitter och äter t.ex. en kebab som både kladdar och luktar. Visa hänsyn och tänk på dina studiekamrater. Biblioteket är allas arbetsplats.

Att äta i biblioteket är inte ok.

Tack för att du respekterar detta! Att ta en paus i pluggandet och gå iväg och äta kan också vara ett bra sätt att rensa tankarna, återfå fokus och få ny energi.

Det finns flera ställen på Högskolan där du kan äta din medhavda matlåda och där det t.ex. finns mikro att använda. I Balderhuset finns två matsalar, den röda och den gröna, där man kan äta och fika och även i “snålfiket” i samma hus går det bra. På Sandgärdet, där biblioteket ligger, finns en cafeteria med både mat och fika.

Hjälp oss att hålla biblioteket snyggt och rent och en bra miljö för alla att vistas i!

Bibliotekets ordningsregler hittar du här.