Nya ordningsregler på BLR

Vi har uppdaterat och ändrat våra ordningsregler. Vi vill att vi alla ska tänka på att biblioteket är en arbetsplats för många och tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö.

Viktiga saker att tänka på:

• Anpassa ljudnivån. Vi ber dig att tala i normal samtalston, sätta mobilen på ljudlös och att helst undvika att tala i mobilen när du befinner dig i området runt informationspunkterna.
  • I den tysta läsesalen skall det vara tyst vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du använder bärbar dator eller lyssnar på musik i hörlurar.
  • Du får ta med dig dryck med lock, godis och frukt när du studerar i biblioteket. Släng ditt skräp i papperskorgarna och lämna arbetsplatsen i det skick du vill finna den.
  • Var rädd om bibliotekets lokaler, utrustning och material. Det finns exempelvis en tanke bakom möbleringen så flyttar du på något, var vänlig ställ tillbaka det.
  • Datorer får användas i enlighet med SUNET:s etiska regler. (www.sunet.se) För att kunna använda datorer i biblioteket behöver du ett användarID. AnvändarID får du av Högskolan. Studenter från andra lärosäten kan få tillfällig tillgång till dator efter kontakt med bibliotekspersonalen.

Om vi alla tillsammans tar hänsyn till varandra så kommer vi alla få en arbetsmiljö som känns bra.