Ordböcker och uppslagsverk

ordbokBiblioteket har många ordböcker och uppslagsverk men de flesta är inte till utlån. Varför är det så? Ordböcker och uppslagsverk är till som en hjälp i studiearbetet och behövs på plats för att kunna slå upp ett ord och få dess betydelse eller översättning. Idag finns många av dem fritt tillgängliga på webben och biblioteket har även en del betalabonnemang. Förr lånades i princip aldrig ordböcker och uppslagsverk ut men idag har vi exempelvis ett antal av Norstedts stora engelsk-svenska ordbok till utlån (den hittar du på plan 3, hylla 423) och ofta görs äldre upplagor till utlån medan den nyaste får stå som REF – alltså stanna i biblioteket.

Gå gärna in under bibliotekets databaser och se vad vi har för ordböcker och uppslagsverk till hjälp online!

Text: Lena Holmberg
Bild: Tandis Talay