Boktips: True Fit – A collected history of denim

Engelska

true_fit_bok Vi inleder året med att tipsa om en ny häftig bok: True fit – A collected history of denim av Viktor Fredbäck och Rickard Eklund. Boken återger jeansens historia i både text och bild. Fredbäck själv är en ihärdig samlare av jeans och tillhör en liten grupp experter inom området, en grupp som bland annat ägnar sig åt att gräva efter efterlämnade jeans i gamla gruvor i USA. I den här boken visar Fredbäck upp sin samling, men det som är speciellt med just den här boken är att jeansen visas upp i autentiska miljöer på verkliga modeller – riktigt coola bilder!

Vill man få lite mer information kan man följa projektet med boken i sociala medier, de finns på både Facebook och Instagram.

Boken True Fit står på plan 3 och hylla 391 i biblioteket. Där finns också även böcker om andra typer av klädesplagg som till exempel Sjömanskostymen, Den lilla svarta, baddräkter m.m. Kom och låna! fler_kladerText & bild: Katharina Nordling