Påskekrim 2015

Deckare från 2014

Påskekrim är en norsk tradition från 1920-talet som i dagsläget i stort sett går ut på att vårens deckarutgivning i Norge tajmar med påsken och därmed främjar läsandet av lite lättsmält kriminallitteratur över ledigheten. Här i Sverige är det nu för tiden också ett relativt välkänt begrepp men är inte kopplat till bokbranschen på samma sätt som i Norge. Här lanseras ofta nya deckare i samband med sommarledigheten istället. Så man skulle kunna säga att ledighet är den gemensamma kopplingen. Så passa på att läs deckare i påsk när du är ledig!

Här tipsas om ett flertal titlar som vi har i biblioteket och de flesta av dem går att låna direkt. Biblioteket har fyllt glasskåpen i entrén med deckare, bland annat de på bilden. Många fler deckare återfinns på plan 4 bland skönlitteraturen (hylla Hc/Hce).

Text: Lena Holmberg
Bild: Karin Ekström