Böcker för dig som vill förbereda dig inför STARK-dagen

Torsdagen den 28 januari arrangeras STARK-dagen på högskolan. Ett ypperligt tillfälle för studenter att knyta kontakter inför livet efter studierna, det vill säga ARBETSLIVET.

FullSizeRenderInför STARK-dagen har vi på Biblioteket valt att sätta ihop en liten utställning med böcker på temat ARBETSLIV. I glasskåpen vid entrén finns nu en mängd olika böcker som på något vis handlar om arbete och arbetsliv. På bilden ser du ett axplock av böckerna, och här kommer en presentation av tre böcker som finns med i utställningen:

9789187419539_200_meningen-med-hela-skiten_storpocketNina Åkestam är idag forskare inom reklam på Handelshögskolan i Stockholm, men har tidigare jobbat som kreatör i reklambranschen i både Sverige och New York. Dessutom är hon en känd politisk bloggare. Boken Meningen med hela skiten är Ninas försök att klargöra hur man ska komma fram till vad man vill syssla med i sitt liv egentligen, och dessutom visar hon på nackdelen med att ha alltför roliga jobb. Boken innehåller även några övningar som ska hjälpa dig att komma på vad du vill göra med ditt liv egentligen, bland annat får du tillfälle att prata med din inre 85-åring…

2 na-framgang-pa-linkedin-anvand-varldens-storsta-professionella-natverk-for-att-gynna-din-karriar-oka-din-forsaljning-och-underhalla-dina-kontakter
LinkedIn är ett av många olika sociala medier, här är det som bekant arbetet och karriären som är i fokus. Men hur gör man egentligen på LinkedIn? Hur fungerar det? Vad kan man ha det till och kan man verkligen få jobb via LinkedIn? Henrik Björklund har skrivit en bok i ämnet som kan guida dig i LinkedIn-djungeln. Boken heter Nå framgång på LinkedIn: använd världens största professionella nätverk för att gynna din karriär, öka din försäljning och underhålla dina kontakter.

 

74_PressImage1I Arbetets lust och leda skriver Alain de Botton om vad det är som gör att vi uppfattar ett arbete som lustfyllt eller tråkigt. De Botton själv, som är bosatt i London, beskriver sig som en vardagsfilosof som också skrivit böcker om kärlek, resor, arkitektur och litteratur. Boken Arbetets lust och leda beskrivs som spirituell och underhållande, men alla håller inte med – i en recension i Göteborgs-Posten sågas boken rätt friskt. Men bäst uppfattning får man givetvis av att läsa själva boken och själv fundera över frågan vad som gör ett arbete lustfyllt eller tråkigt för just dig.

 

Text & bild: Katharina Nordling