Har du panik för din uppsats?

Får du inte till det med innehållsförteckningen eller sidnumreringen eller saknar du kanske någon källa – hjälp finns att få!

När det sakta men säkert närmar sig inlämning av uppsatsen kan paniken komma krypande. Men misströsta inte, här har du några tips!

Sidnumrering – vill du ta bort sidnumreringen på de första sidorna i uppsatsen? Här har du en bra guide till hur du ställer in så att sidnummer bara visas på utvalda delar av uppsatsen. Vill du hellre titta på en film som förklarar hur du ska gå tillväga så finns det en från Högskolan i Kristianstad här:

Innehållsförteckning – får du inte till innehållsförteckningen på det sätt du vill? Här är det viktigt att ha gjort grundjobbet rätt, dvs att ha formaterat alla dina rubriker på rätt sätt. Du kan läsa mer om detta här.

Saknar du källor? Närmar det sig slutfasen på uppsatsen och har du nu upptäckt att en av dina källor trots allt inte var så bra, eller visade det sig att du saknar någon vetenskaplig artikel för att uppfylla kravet på antal artiklar som måste ingå i underlaget för uppsatsen? Här är det lätt att misströsta. Men kom förbi Informationspunkten så hjälper vi dig med informationssökningen.

Fokusera på det viktiga: Du är snart i mål! Vill du ha stöd och pepp sista biten? Kom förbi biblioteket och Informationspunkten så hjälper vi till!

Text: Katharina Nordling