Att sidnumrera i Word, ett ämne att återkomma till

Ni verkar ha börjat formatera era worddokument inför inlämningsuppgifter och uppsatser. Idag har vi fått frågan om hur man låter bli att sidnumrera exempelvis sina bilagor. Det funkar faktiskt på precis samma sätt som att inte numrera exempelvis första sidan, som man kan se i vår lilla instruktionsfilm.

Om du inte vill se på film kan du fortsätta läsa:

1)      Ställ dig längst ner på sidan där din sidnumrering ska sluta. Där går du sedan in under PageLayout-Breaks och väljer SectionBreak-Next page.

2013-04-22_section_break

2)      Därefter öppnar du Header/Footer genom att dubbelklicka i någon av dem. Då kommer du se att din Footer och din Header inte har samma sektionsnummer, men att det till höger står att de är sammanlänkade (Same as previous).

2013-04-22_sections

3)      Och det vill vi ju inte att de ska vara eftersom det är då sidnumreringen fortsätter att löpa genom hela dokumentet.

4)      Det är medan vi fortfarande har Header & Footer Tool öppet som vi kan bryta detta genom att trycka på knappen Link to Previous.

2013-04-22_link

5)      Då får du frågan:

2013-04-22__yes

Och det är just det du vill. Bryta mellan sektionerna.

6)      Därefter är det bara att ta bort sidnumreringen på till exempel dina bilagor. Eftersom de inte hänger ihop med föregående sektioner i dokumentet längre så ändras inte andra delar. Ni ser det tydligt på bilden nedan jämfört med den under punkt 2.

2013-04-22_tydligt

Hoppas detta hjälper er med att ordna till sidnumreringen i ert Worddokument. Solna Gymnasium Bibliotek har också gjort en utmärkt liten guide som kan hjälpa er med svensk inställning på Word!

Text & Bild: Lisa Carlson

3 reaktion på “Att sidnumrera i Word, ett ämne att återkomma till

1. Pingback: Uppsatstips – Hur får jag till formateringen i Word? | Biblioteksbloggen

2. Pingback: Jobba med Office-paketet 2010 | Biblioteksbloggen