Dags för uppsats

Det är igen den tiden på året som många av våra studenter sitter och funderar på vad de ska välja för ämne för sin uppsats, hur forskningsfrågor formuleras och hur ska relevant litteratur hittas.

Här lyfter vi fram några av våra tidigare inlägg om forskningsfrågor och informationssökning. Förhoppningsvis är de till hjälp.

Du kan börja med att läsa inlägget om hur forskningsfrågor kan formuleras. Kolla också in filmen. Den är väldigt bra. Kanske behöver du också hjälp med att läsa vetenskapliga texter? Under kategorin för vetenskapliga texter finns mängder med inlägg om du känner igen en vetenskaplig text, hur du kan bedöma tidskrifter. Du behöver också granska dina källor källkritiskt.

Det är inte bara hjälp med sökningar du kanske behöver men också hur du sidnumererar i word. Där finns det också en instruktionsfilm som du kan ta en titt. När du sedan har skrivit din uppsats så behöver du kanske hjälp med referenserna. Vår harvardguide finns också tillägnglig på webben eller som nerladdningsbar fil.

På torsdagar erbjuds det speciella sökverkstäder. Kl 15 till 1630 i J418 bemannar en bibliotekarie sökverkstaden. Där får du tips och stöd i din informationssökning. Glöm inte att bibliotekarierna bemannar informationspunkten vardagar mellan 8 och 18. Du kan få hjälp med informationssökning även då.

Pieta Eklund