Lånekort?

Oavsett om du är ny eller gammal student vid Högskolan i Borås kanske du undrar över det här med lånekort på biblioteket. För att låna böcker hos oss behöver du ett lånekort, men hur skaffar man det egentligen? Och får vem som helst låna? Eller hur funkar det?

Som student vidchip Högskolan har du inte något specifikt lånekort, utan du lånar böcker hos oss med hjälp av det svarta chip du fick vid introduktionen på högskolan. När du lånar behöver du alltså chipet och den fyrasiffriga pinkod som du valde då du fick chipet. Om du har glömt din kod är det inget problem, ta med din legitimation och gå till Informationspunkten i biblioteket eller till Studentcentrum så kan du välja en ny kod. Samma sak gäller om du inte fått något chip – ta med legitimation och kontakta Informationspunkten eller Studentcentrum.

Är du distansstudent och vill ha ett lånekort/chip innan du kommer till Borås första gången så fyller du i följande formulär så skickar vi hem chipet till dig.

Om du inte är student på Högskolan i Borås, men ändå vill låna böcker hos oss går det givetvis bra, kontakta Informationspunkten i biblioteket så skapar vi en låntagarpost åt dig. Du kommer då inte få ett fysiskt lånekort (eller chip för den delen), utan kommer istället använda ditt personnummer och pinkod vid lån.

Text & Bild: Katharina Nordling