Hej Svante Kristensson!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna bibliotekspersonalen! Här får du möta Svante som är bibliotekschef.

1-svante_kristensson

Vad har du för huvudsakliga arbetsuppgifter?
Mina arbetsuppgifter består i att leda och utveckla arbetet här på biblioteket. Jag har övergripande ansvar för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. Dessutom ingår det att vara delaktig i hela högskolans utveckling. Det gäller att strategiskt placera in bibliotekets informationsresurser, tjänster och service så att det passar den utbildnings- och forskningsprofil som högskolan har.

Hur länge har du jobbat här och vad gjorde du innan du började här?
Jag har arbetat på högskolans bibliotek sedan 2002 men jag blev bibliotekschef först 2011. Jag har en bakgrund som lärare och skolledare inom grundskolan men bestämde mig för att studera vidare och pluggade två år på Bibliotekshögskolan innan jag fick möjligheten att fortsätta på högskolans bibliotek

Vad tycker du är roligast med jobbet?
Att få vara delaktig i utvecklingen av arbetsplatsen. Biblioteksverksamhet är i ständig förändring både för att omvärlden kräver det men det finns också en inneboende vilja till utveckling och förändring hos bibliotekarier vilket gör att det är tacksamt att arbeta med en sådan medarbetargrupp.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Jag rider några gånger i veckan och under vår och sommar gillar jag att arbeta i trädgården och i växthuset. Tycker också om film och litteratur.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Blev glatt överraskad av Förtvivlade människor av Paula Fox – en amerikansk klassiker som nyss kommit ut i ny upplaga. Sedan tycker jag att alla ska upptäcka vilken fantastisk författare Bodil Malmsten är. Allt av henne är läsvärt! Romaner, lyrik, blogginlägg…

Text: Svante Kristensson och Kajsa Magnusson
Bild: Suss Wilén