Läs en e-bok i Elib!

Biblioteket har inte bara tryckta böcker såklart utan den största samlingen är elektronisk. De flesta av våra e-böcker är sökbara via bibliotekets söktjänst Summon. Om du inte hittar den där, så kan du söka via våra olika e-boksleverantörer.

Mer om hur det fungerar finns att läsa pcolourbox4672213å bibliotekets webb och även i några av våra tidigare blogginlägg. Idag tipsar vi om en liten film som kan vara användbar om du vill veta hur man går till väga rent praktiskt när man läser en bok via Elib. Filmen är gjord av Karin Ekström som arbetar här på biblioteket. I Elib hittar du mest skönlitteratur men där finns även facklitteratur och även några kursböcker.

Låt säga att du gärna vill läsa Jonas Hassem Khemiris roman Allt jag inte minns. Sök fram titeln i Summon och följ Karins instruktioner på filmen. Lycka till!

När du har klickat igång filmen kan du välja att se den i fullskärm.

För att kunna läsa en e-bok behövs oftast ett gratis program, antingen Adobe Reader eller Adobe Digital Editions och då behöver du dessutom skaffa ett Adobe ID. Det fungerar sen för de flesta e-boksplattformar. För surfplattan går det bra att använda apparna Bluefire Reader, Adobe Digital Editions (ADE) och Adobe Reader men och även här gäller det att ha ett Adobe ID.

Text: Lena Holmberg
Film: Karin Ekström