Vill du jobba på biblioteket? NY sista ansökningsdag!

Vill du ha extrajobb i samband med dina studier?
Vill du jobba med människor och service?
Tycker du att lösa problem är utmanande?

Då ska du söka jobb hos oss!

Vi söker nu nya studentassistenter till vårt bibliotek.

Som studentassistent jobbar du kvällar och helger (Viss tjänstgöring på dagtid kan förekomma) Dina arbetsuppgifter består av att bemanna informationspunkten, sätta upp böcker, hålla ordning på hyllorna, och att granska poster i Diva. (Högskolan i Borås digitala arkiv.)

OBS! Studenter från alla Akademier är välkomna att söka, du behöver inte vara biblioteksstudent!

Vi vill ha ditt CV tillsammans med personligt brev senast 2017-05-01.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta antingen

Tove Lekselius: tove.lekselius@hb.se
Eller
Tandis Talay: tandis.talay@hb.se
Mobil: 070-180 82 98

Vi har bett 2 av våra nuvarande studentassistenter svara på några frågor angående sitt jobb här.

Rosaliina- Började hösten 2015

Hur tycker du att det är att jobba här?
Jag tycker att det är roligt och varierande. Ibland är det lugnt, ibland hektiskt med många besökare eller massor av böcker att sätta upp.

Vad tycker du är roligast med att jobba här?
Roligast är att få hjälpa besökarna med deras olika frågor som kan handla i princip vad som helst. Jag tycker också att vi har en väldig god atmosfär på jobbet och jättetrevliga arbetskamrater.

Varför sökte du det här jobbet?
Jag ville ha erfarenhet av biblioteksarbete och extrainkomst är ju alltid uppskattad när man är student.

Vad har överraskat dig mest med jobbet?
Att vi har så många besökare som inte är studenter vid högkolan har varit en positiv överraskning. Det är roligt att träffa även barn och pensionärer på jobbet.

Albin- Började Hösten 2016

Hur tycker du att det är att jobba här?
Det är väldigt roligt och varierande arbete som dessutom ger en bra komplettering till min väldigt teoretiska utbildning.

Vad tycker du är roligast med att jobba här?
Det är alla spännande frågor i informationspunkten som sätter ens kunskap och förmåga att lösa problem på prov.

Varför sökte du det här jobbet?
Dels för att jag var nyfiken på hur arbetet såg ut på biblioteket och för att jag gillar att varva teori och praktik för att se vad jag har lärt mig.

Vad har överraskat dig mest med jobbet?
Den stora variationen i frågor och besökare som är på biblioteket. Sedan har alla resurser biblioteket har tillgång till överraskat mig många gånger.

Text & bild: Tandis Talay