Hur fungerar det med e-resurser på kommunala bibliotek?

Idag är det dags för Biblioteket vid Högskolan i Borås att presentera ett nytt LoungeTalk!

I dagens samtal diskuteras e-resurser på kommunala bibliotek. Inbjudna gäster är Malin Utter från BHS, Elisabeth Erikson från Kultur i Väst och Malin Holgersson från Mölnlycke bibliotek. De har alla tre varit delaktiga i samma projekt under 2015/2016 som började med att undersöka varför användningen av e-resurser på kommunala bibliotek har minskat, vad finns det för orsaker och vad finns det för utvecklingsmöjligheter? Idag ser det väldigt olika ut på folkbibliotek i hela landet, borde det inte vara lika för alla? Projektet resulterade i en rapport som Malin Utter sammanställt tillsammans med Cecilia Gärdén, BHS och den går att läsa fritt via DiVA.

Ett stort tack till alla medverkande för att de tog sig tid att komma och samtala i vårt LoungeTalk!

Alla våra tidigare LoungeTalks hittar du på vår webbsida.

Vill du veta mer om vilken forskning om e-böcker som sker vid Bbliotekshögskolan? Då rekommenderar vi denna tre minuter korta film där forskare från BHS pratar om sitt forskningsprojekt om e-böcker i Sverige.

Text: Lena Holmberg
Film: FIlip Asphäll