Glöm inte bibliotekets ämnesguider!

Du vet väl att biblioteket har ämnesguider som gör det lättare för dig som student att hitta information inom ditt ämne samlat på en plats. Här hittar du resurser, tips och information som du kan ha nytta av inom just din utbildning.

Det finns idag tretton färdiga guider som du snabbt når via bibliotekets startsida. Guiderna innehåller lite olika saker beroende på vilket ämne som det handlar om men de är lättöverskådliga och har samma gränssnitt.

Under de olika flikarna hittar du lärobjekt som filmer och pdf-guider, tips på böcker, referenshantering och andra saker som kan passa just dig som läser på ett visst program. Informationen är riktad och anpassad till ditt ämnesområde.

Ämnesguiderna är sökbara i Primo när du söker på vissa ämnesord och du kan snabbt länkas in i rätt guide direkt från Primo. Det är våra undervisande bibliotekarier som gjort guiderna och du får gärna ge feedback på vad som visas i guiderna eller om du saknar information om något. Återkoppla gärna via mail!

Text & bild: Lena Holmberg