Har du rätt e-post registrerad?

Med tanke på att du får förseningsavgifter på böcker du återlämnar för sent, så känns det som en bra idé att ha koll på vilken e-postadress biblioteket använder för att skicka ut påminnelser – här berättar vi hur du får koll på vilken adress som är registrerad för dig.

När du har lånat en bok på biblioteket är det alltid ditt ansvar att hålla koll på vad du lånat och när det ska återlämnas. Om en bok återlämnas försent kommer du få förseningsavgifter. Men för att hjälpa dig att hålla koll på alla olika datum för återlämning så har biblioteket servicen att skicka ut påminnelse via e-post strax före det är dags att återlämna en bok. Men för att du ska få de e-postmeddelanden biblioteket skickar, och därmed bli påmind om att det är dags att lämna tillbaks boken, är det viktigt att du har rätt e-postadress registrerad hos biblioteket. Med rätt e-postadress menar vi den e-postadress som ni dagligen kontrollerar.

Det är lätt att kolla vilken e-postadress som är registrerad för dig på biblioteket. Logga in på Mitt bibliotek, under fliken PERSONUPPGIFTER ser du din e-postadress.

Om du vill byta e-post gör du det via Ladok under My Pages. Tycker du att det är krångligt? Kom in till biblioteket så guidar vi dig till hur man gör.

Text: Tandis Talay
Bild: Mostphotos