Boktips inför jul

Då var det dags för årets sista och mest populära biblioteksfrukost. Nämligen frukosten som vi kallar för skönlitteratur. Denna gång fick vi boktips av Svante Kristensson och Lena Holmberg och som vanligt var lokalen fullsatt. Ett plus till Svante och Lena för att de hade tryckt upp en broschyr med namn på alla böcker de ville tipsa om.

Vi fick många bra boktips. Allt från tunga böcker, sorgliga böcker till deckare, kärleksböcker och feel good böcker. Man fick så bra beskrivning av böckerna att jag i alla fall fick lust att läsa allihop.

Svantes “måste absolut läsa bok” heter Ett litet Liv av Hanya Yanagihara. Boken är  på hela 732 sidor och handlar om fyra vänner och deras liv i New York. Av dessa fyra vänner handlar boken mest om Jude som är en framgångsrik advokat men också är sjuk och har en mystisk bakgrund som ingen av hans vänner känner till.

Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead är den bästa boken Lena har läst i år. Den har varit med i Oprahs book club och det är sista boken Barack Obama läste som president. Boken handlar om en ung tjej som lever som slav på en plantage i Georgia. Hon lyckas fly via en underjordisk järnväg och under sin flykt från söder till norr, upplever hon USAs olika delar. Enligt Lena är det ingen svårläst bok och man lär sig en hel del om slaveriet.

Biblioteksbloggen tar nu paus över jul- och nyårsledigheten, vi ses i januari!

Text och bild: Tandis Talay