Välkomna till en ny termin!

Hej alla nya och gamla studenter!

Nu är det dags för en ny termin. Idag är första dagen på VT-18 och för många av er är det en van miljö att komma tillbaka till – men för en del så är Högskolan i Borås en helt ny upplevelse. Kanske nytt boende, ny stad, nya studentkompisar, nya kurser och helt ny skola. Vi på biblioteket ger dig här några tips som kan hjälpa dig, ny eller gammal student gällande bibliotekets tjänster.

• Bibliotekets öppettider finns på startsidan.
  • Ett referensexemplar av i stort sett all obligatorisk kurslitteratur finns på plan 1 – dessa böcker får man inte  låna hem utan endast använda i biblioteket.
  • All kurslitteratur som man får låna med sig hem står på respektive ämneshylla uppe i biblioteket. Många kursböcker finns också som e-bok.
  • Det mesta av vårt bestånd finner du genom att söka i Primo (vårt söksytem). Sökrutan hittar du på startsidan på bibliotekets webbplats.
  • Din tagg är ditt lånekort och även kopierings/utskriftskonto.
  • Kopieringsmöjligheter finns framförallt på plan 1.
  • Multifunktionsskrivare finns på samtliga våningsplan (utom 2,5). Instruktioner för utskrifter hittar du här.
  • Biblioteket har många grupprum – bokar gör du via Kronox.
  • Alla böcker står i nummerordning (enligt systemet Dewey) från 000 på plan 2,5 till 999 på plan 4.
  • Biblioteket har tryckta tidskrifter på plan 1 men även på plan 2. Men den stora delen av våra tidskrifter är elektroniska, och dem hittar du via webbplatsen.
  • Kolla in bibliotekets ämnesguider för information och länkar inom just ditt ämne.
  • Anpassa ljudnivån – prata gärna – men i normal samtalston då detta är en arbetsplats för många, sätt gärna mobilen på ljudlös osv.
  • Det finns ett tyst studierum på entréplan.
  • Tänk på att man inte får äta i biblioteket. Dryck med lock, frukt och godis är okej men vill du äta annat kan du t.ex. gå antingen till caféet eller studentloungen, båda hittar du precis utanför biblioteket.
  • Behöver du hjälp med informationssökning så kom och fråga en bibliotekarie i informationspunkten, vi hjälper dig gärna.
  • Sökverkstaden har fasta tider hela våren om du vill sitta ner en längre stund och söka information ihop med en bibliotekarie. Dessutom har Språkverkstaden öppet samtidigt i samma lokal, så du kan få hjälp även med språkliga frågor.
  • Om du har frågor som rör ditt användarkonto, problem i Word eller övriga frågor hjälper vi också gärna till i mån av kunskap.

Läs gärna mer på vår webbsida som vi samlat bra information på för dig som är ny student. P.S. Följ oss gärna i sociala medier!

Text: Lena Holmberg
Bild: Suss Wilén