Byte av bibliotekssystem – vår resa

I april 2017 tryckte vi på knappen och gick live med våra nya biblioteksystem. Vi bytte ut vårt Discovery Tool – det som syns som den stora sökrutan på vår första sida på webben – från det vi hade tidigare till Primo, som då blev det nya.

Vi bytte också ut vårt bibliotekssystem, där vi sköter allt från inköp, katalogisering och e-resurser till våra lån. Där bytte vi ut det system vi haft sedan 1997 till ett nytt system som skiljer sig ganska markant från det vi hade tidigare.

Den där knapptryckningen i april förra året krävde en hel del förberedelser. Tiden kring själva bytet krävde hårt arbete från många inblandade och tiden nu efter våra byten har krävt sitt.

Vi har spelat in tre stycken samtal, Lounge Talks, där vi beskriver och berättar hur hela den här resan sett ut för oss.

Vi hoppas att dessa samtal kan vara en inspiration och hjälp för er som står inför systembyte.

Vi vill återigen tacka all fantastisk personal som lagt så mycket hårt arbete och engagemang i detta, högskolans IT-avdelning som varit guld på att bistå med hjälp och vår systemleverantör för välstyrt och gott samarbete.

Missa inte heller våra tidigare LoungeTalks – du hittar alla LoungeTalks på vår webbsida.

Text: Christel Olsson
Bild: Pixabay