Klicka dig fram till utförlig information om boken du vill låna

Söker du efter en bok i Primo för att få reda på om den finns tillgänglig att låna på biblioteket, då lönar det sig att klicka några gånger bortom träfflistan för då får du fram klar och tydlig information om boken du är intresserad av.

Vi tar ett exempel och söker efter boken med den långa titeln Kommunikation i praktiken: relationer, samspel och etik inom socialt arbete, vård och omsorg.

I resultatlistan ser vi följande:Det betyder att det finns ett exemplar tillgängligt bland kursböckerna på plan 1 (det vill säga de kursböcker man inte får låna med sig hem). Men det står också att boken finns på andra placeringar. Mer information om detta får vi när vi klickar på posten i resultatlistan, då kommer vi till följande information:

Här kan vi återigen se att ett exemplar av boken finns bland kursböckerna man inte får låna med sig hem (Plan 1 Kursreferens), men också att det finns två exemplar på plan 2,5 i biblioteket, och att en av dem är tillgängligt. Men även här kan man klicka sig vidare.

Vi klickar på de exemplar som står på plan 2,5 och får då fram en vy där vi tydligt kan se att det finns två exemplar, att ett av dem finns på plats och är tillgängligt för lån, men att det andra är utlånat (och ska vara tillbaks senast den 4 mars):

Så ju mer du klickar – desto mer information får du. Men du kan redan tidigare få reda på hur det ser ut med tillgängligheten.

Skulle boken du söker efter ha samtliga exemplar utlånade och/eller reserverade, då syns det också tydligt i den sista vyn. Här är ett exempel på en bok som finns i fem utlåningsexemplar, men där ingen av dessa exemplar är tillgängliga för lån för tillfället:Text & bild: Katharina Nordling