Glad påsk!

På långfredagen tar biblioteket påskledighet och öppnar åter tisdagen den 3 april, se våra ändrade öppettider här . Som vanligt kommer du åt allting på vår webbsida under tiden. Du kan söka i databaser, tidskrifter, läsa e-böcker och artiklar, reservera böcker, gå igenom våra ämnesguider och mycket mycket mer.

Har du vägarna förbi idag på skärtorsdagen? låna gärna med dig en gul bok hem i påsk, du hittar dem på läslusthyllan i bibliotekets entré. I Norge har man sedan länge en tradition att lansera och läsa deckare och kriminalromaner över påsk, s.k. påskekrim. Det var från början ett aprilskämt som tog fart och blev en tradition. I Sverige har vi redan en ganska stark deckartradition överlag så påskekrim har inte blivit riktigt samma succé här. Men det är ju härligt att läsa något underhållande när man är ledig, så passa på att låna en bok eller två!

Glad påsk önskar vi på biblioteket!

Text: Lena Holmberg
Bild: Mostphotos