EndNote kan hjälpa dig hålla koll på dina referenser

EndNote är ett program som man kan använda för att hålla ordning på sina referenser, det är absolut inte nödvändigt att använda EndNote när man skriver sin uppsats, med det finns de som uppskattar det stöd programmet kan ge – här kommer några guider att använda om man vill komma igång med programmet.

Att komma igång med EndNote kan upplevas som lite krångligt, men när man väl är igång är det ett smidigt sätt att hålla ordning på sina referenser, och att få dem formaterade på rätt sätt. Det är smart att börja använda EndNote redan när man startar sin informationssökning, så att man redan från början börjar samla sina referenser på ett systematiskt sätt.

EndNote finns som programvara på högskolans datorer, men det finns även en webbversion som man kan använda sig av (EndNote Online).

Karin Süld, som arbetar som bibliotekarie på biblioteket på högskolan, har satt ihop en liten guide till dig som vill komma igång med online-versionen av EndNote – den finns att ladda ner som pdf-fil här.

Du kan också boka in dig på någon av bibliotekets EndNote-workshops, då får du hjälp av en av bibliotekets bibliotekarier att förstå EndNote.

Vill du hellre kolla på en film som guidar dig i EndNote-starten finns det en här nedan från företaget som äger EndNote:

Text: Katharina Nordling