Whiteboard i biblioteket

När man jobbar med en fråga en längre tid så är det lätt att man blir hemmablind, och då passar det bra med användarundersökning för att ta reda på vad ni som använder biblioteket har för förväntningar av oss som personal och av lokalen ni vistas i. Här på biblioteket har vi valt att jobba med UX-metoder för att ta reda på våra användares behov.

En av dessa UX-metoder är Wall of reflection eller Graffiti wall som det ibland kallas. Ni kanske har sett att sedan ca en vecka tillbaka har vi ställt fram en whiteboardtavla på entréplan i biblioteket. Tanken med denna whiteboardtavla är att vi ska ställa frågor till våra användare och skriva ner det svar som kommer upp på tavlan och använda svaren och åsikter till att förbättra arbetsmiljön.

Just nu står det Biblioteket undrar: Vilken är din favoritplats i biblioteket? Men det behöver inte alltid vara så att biblioteket ställer frågor utan det kan även vara så att det är fritt fram för studenter eller andra som besöker bliblioteket att skriva ner sina tankar och ideér. Så håll utkik efter olika frågor som kan komma att dyka upp på whiteboarden.

Text och bild: Tandis Talay