Biblioteksböcker under sommaren

När terminen går mot sitt slut kan det vara skönt att lämna tillbaks böcker som man använt klart, eller som man inte vill ha hemma över sommaren. Du lämnar tillbaks dina böcker i bibliotekets återlämningsapparat, som finns till höger om entrén till biblioteket. Att återlämningsapparaten finns utanför biblioteket (men inne i Sandgärdsbyggnaden) innebär att du som är student eller anställd på högskolan enkelt kan lämna tillbaks dina böcker när som helst på dygnet, under förutsättning att du ha med ditt passerkort.

Vill du behålla dina böcker över sommaren, är det såklart helt okej, under förutsättning att ingen reserverat dem innan bibliotekets sommarlånetider inträder. När sommarlånetiderna väl inträtt, innebär det att du kan behålla böckerna du lånat ända till den 5 september.

Skulle du vilja besöka biblioteket under sommaren är det bra om du kontrolleraröppettiderna på webbsidan, eftersom bibliotekets öppettider varierar under sommaren.

Text: Katharina Nordling
Foto: Thought Catalog/Unsplash